Del!

10. august 2019 går startskuddet for Anbud Region 2019-2021 i Trøndelag. Trønderbilene ble tildelt anbudet i september 2018 som ga oss operatøransvar for tre ruteområder som dekker Innherred, Indre Namdal og Ytre Namdal. Det vil si hele tidligere Nord-Trøndelag, med unntak av Stjørdal og Meråker. Nå er Trønderbilene i gang med å oppgradere bussparken til oppstart.

Busskolonne fra Oslo til Levanger

Mercedes-Benz har etter Trønderbilenes bestilling produsert 45 nye busser ved deres fabrikk i Istanbul. I midten av mai ble alle bussene levert på havna i Oslo, og i løpet av de to siste helgene har 38 av våre fleksible og positive sjåfører i Levanger, Verdal, Steinkjer og Namsos hentet de splitter nye Mercedes Intouro opp til Trøndelag.

Nå står bussene oppstilt på rad og rekke på Rinnleiret i Levanger. Etter tur tas de ut for ettermontering av diverse utstyr hos TB Verkstedsenter i Steinkjer. TB Verkstedsenter har fått ansvar for klargjøring av alle bussene, i tillegg til reparasjons- og serviceavtale. Verkstedets ansatte har med det en travel sommer i møte.

Bedre standard med moderne busser

I august kjøres bussene ut på veiene. Vår fungerende teknisk sjef Yngve Sandhaug tror bussoppgraderingen vil bli til glede både for våre kunder og medarbeidere bak rattet.

– De reisende vil nok merke forskjell på comforten. Nå får de også mulighet til å lade mobil og nettbrett på reisen da det er installert USB-ladere på hvert sete, forteller Sandhaug.

Sandhaug trekker fram at samtlige av de nye bussene er utstyrt med alkolås som krever at sjåføren må avgi negativ pusteprøve for å få startet bussen. Bussene er dessuten universelt utformet og blir mer handicap-vennlige med rullestolheis.

De moderne bussene er også mer miljøvennlige. Mercedes Intouro har nyeste motorteknologi (Euro 6) som sikrer lavt forbruk og utlipp. Utvendig og innvendig støynivå vil bli merkbart redusert sammenlignet med dagens busspark.

 

42 av Trønderbilenes 45 nyinnkjøpte Mercedes Intouro står oppstilt på Rinnleiret i Levanger. Tre av bussene er under klargjøring hos TB Verkstedsenter på Steinkjer. Innen 10. august skal samtlige være klare for de reisende i nordre del av Trøndelag.