Del!

I Tyskland finner vi flere av Europas mest kjente og tradisjonsrike julemarkeder. Lübeck er blant de aller mest ettertraktede førjulsreisemålene. Byen pyntes fra topp til tå med lys og fakler, og handelsmenn i tidsriktige kostymer tilbyr sine varer fra koselige boder. Duften av gløgg og ristede kastanjer fyller den klare vinterluften. Det er ikke rart nordmenn reiser tilbake år etter år for å innhente den gode julestemningen. Dessuten står byen på UNESCOs verdensarvliste og er en av de best bevarte hansabyene.

Bli med på en stemningsfull førjulsreise til julemarkedet i Lübeck fra 1. til 4. desember.

 

Dag 1                                                Østerdalen – Oslo

Dagen starter fra Røros jernbanestasjon kl. 05.40 og har påstigning for reiseglade turdeltakere nedover hele Østerdalen mot Elverum/Hamar. Vi tar en stopp med muligheter for kaffe ved Elgstua. Etter hvert får vi om bord de siste reisende og setter kursen om Hamar og sydover langs Mjøsa. Fremme i Oslo kjører vi ut til fergeterminalen for Color Line. Vi går om bord og får tildelt våre lugarer. Kl. 14.00 seiler vi ut fra Oslo, en seiling som er en opplevelse i seg selv. Etter avreise inntar vi en felles lunsj i restauranten Grand Buffet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og i hyggelig atmosfære ombord blir vi kjent med våre medreisende. I løpet av kvelden har hver enkelt mulighet til å kjøpe seg et måltid i en av skipets mange restauranter.

 

COLOR LINE: Fra Oslo går ferden først til Kiel i ett av Color Lines flotte cruiseskip.

 

Dag 2                                                Kiel – Lübeck

Etter frokost, ankommer vi Kiel kl. 10.00. Vi går på land og finner plass i bussen med kurs for Lübeck. Ved ankomst kjører vi frem til vårt hotell, Park Inn By Radisson, sentralt i Lübeck. Etter innsjekk møtes vi for å gå sammen med sjåføren til julemarkedet. Herfra blir resten av dagen til fri disposisjon frem til middag. Julemarkedet har mange fristelser og forretningene har et godt utvalg. Her finner man nydelig håndarbeid, vakker julepynt og gaveideer i massevis. Vi har valgt å ikke inkludere lunsj, men vi anbefaler restauranten Schiffergesellschaft med skippermiljø fra 1535. Vi samles i resepsjonen på hotellet til avtalt tid for å gå sammen til restauranten Ratskeller for kveldens middag.

 

TRADISJONELT JULEMARKED: Tyskland er kjent for sine tradisjonsrike og stemningsfulle julemarkeder. Lübeck utlover førjulsstemning med julelys og dufter av gløgg og ristede kastanjer.

 

Dag 3                                                Lübeck – Kiel

Etter frokost tar vi plass i vår buss og setter kurs ut fra Lübeck mot Kiel. Dersom trafikken går greit, vil vi få noe tid i Kiel til å besøke enda et julemarked. Til avtalt tid returnerer vi til vår buss for å få tildelt våre billetter for innsjekk på skipet til Color Line. Vel om bord blir det muligheter til å kjøpe seg noe til lunsj i kafeen. Kl. 14.00 seiler vi ut med kurs mot Oslo. Ettermiddagen kan benyttes til å handle i skipets velfylte butikker, eller bare nyte utseilingen fra Kiel. Kl. 17.30 møtes vi i Grand Buffet for et julebord. Utover kvelden hygger vi oss i skipets mange salonger.

 

SMAK AV JUL: På hjemreisen serveres nydelig julebuffet om bord Color Line. Foto: Illustrasjonbilde.

 

Dag 4                                                Oslo – Østerdalen

Vi nyter frokosten om bord mens vi seiler inn Oslofjorden. Kl. 10.00 legger vi til kai i Oslo. Vi tar igjen plass i bussen og setter kurs for hjemlige trakter. Først via Eidsvoll, langs Mjøsa og frem til Hamar, hvor de første turdeltakerne stiger av. Deretter via Myklagard til Elverum, hvor vi har kaffepause før vi tar fatt på Østerdalen. Via Rena og Stor-Elvdal går turen mot Alvdal, Tynset, Tolga, Os og Røros. Etter hvert har alle kommet seg hjem og vi sier takk for laget, en hyggelig og minnerik julemarkedstur.

 

Pris: kr. 5.200,- per pers *

* Innvendig dobbellugar I32 og dobbeltrom Park Inn By Radisson, Lübeck (med forbehold om to personer i reisefølget). Kan oppgraderes, eller endres til singellugar og enkeltrom, mot tillegg.

 

Prisen inkluderer:

 • All busstransport
 • Overnatting Oslo – Kiel, Color Line
 • Overnatting Lübeck, Park Inn By Radisson
 • Overnatting Kiel – Oslo, Color Line
 • 3 x Frokost
 • 1 x Lunsj på dagen
 • 2 x Middag (herav 1 julebord)

 

Eventuelle tillegg:

 • Oppgradering til dobbeltlugar med havutsikt O32: kr 500,- pr person
 • Oppgradering til dobbeltlugar med promenadeutsikt P32: kr 200,- pr person
 • Singellugar innvendig I31: kr 1.155,-
 • Singellugar med promenadeutsikt P31: kr 1.355 ,-
 • Enkeltrom Park Inn By Radisson, Lübeck: kr 500,-

 

For mer info og påmelding, ring oss på telefon 915 48 825 eller send en e-post til post.hedmark@tronderbilene.no.

Påmeldingsfrist: 01.11.2019