Del!

Trønderbilene krysser grensa til söta bror med et meget attraktivt anbud i Jämtland. 15. desember rullet hjulene for første gang ut på svenske veier.

 

Driften av 67 linjer i Jämtlands er i gang. Bussjåfør Lars Wikström fikk æren av å åpne ballet med rutetur fra Gäddede til Strömsund klokken 16:30 søndag ettermiddag.

– Det ble en vellykket oppstart, bekrefter administrerende direktør Vidar Kjesbu fornøyd.

 

97 nye busser til tiårskontrakten
Oppdragsgiver for Jämtlandsanbudet er Länstrafiken. Kontrakten omfatter 67 linjer i kommunene Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Strömsund og Östersund. For å drifte de 67 busslinjene, har Trønderbilene gått til innkjøp av 97 nye busser. De er utstyrt med nyeste motorteknologi og kjører fossilfritt med Euro 6-teknologi. Ved oppstart er de 21 minibussene på plass, mens de øvrige 76 Scania-bussene skal være levert innen september 2020. Inntil den tid, leier vi inn busser fra underleverandører og andre busselskaper i Jämtland.

 

Tålmodighetsprøve
Trønderbilene ble tildelt det store og viktige anbudet for seks av åtte kommuner i Jämtland fylke i Sverige på sensommeren 2018. Etter tre klagerunder fra tidligere operatør, utsettelser og usikkerhet, ga den svenske kammerretten Länstrafiken medhold i tildelingen.

– Anbudet har åpnet et nytt og stort marked for Trønderbilene, og vi ser fram til å være med på utviklingen av kollektivtrafikken i fylket sammen med Länstrafiken som vår oppdragsgiver, sier adm. direktør Vidar Kjesbu.

 

Välkommen til Trönderbilene
Trønderbilene har opprettet datterselskapet Trönderbilene AB for å drifte Jämtlandsanbudet. Bussjåførene som tidligere driftet linjene som ansatt hos tidligere operatører, har fått tilbud om å fortsette den gode innsatsen for Trönderbilene. Til sammen har vi 115 gode medarbeidere, i eget selskap og hos underleverandører, som vil ta godt vare på våre svenske reisende. Vi har ansatt Susanne Paulsson som daglig leder for det nyetablerte selskapet.

Vi ønsker alle nyansatte hjertelig velkommen til Trønderbilene-konsernet.

 

SPENT TRIO: Daglig leder i Trönderbilene AB, Susanne Paulsson og adm. direktør i Trønderbilene AS, Vidar Kjesbu ønsker bussjåfør Lars Wikström lykke til på anbudets første busstur.